Mick’s tuinen kan u ook van dienst zijn met alle voorkomende werkzaamheden omtrent het verzorgen van de bomen. U kunt hierbij denken aan:

  • Op verantwoorde wijze vellen van zieke en of dode bomen
  • Velling van een boom die onveilig is geworden, in de weg staat of een andere boom in zijn groei belemmerd
  • Snoeien of afbreken van een boom door middel van klimtechniek of hoogwerker dit is afhankelijk van de standplaats van de boom
  • Het plaatsen van verankering in de boom
  • Frezen van de stobbe op bijna iedere gewenste plaats
  • Versnipperen van vrijgekomen takken, afvoeren van het hout en de snippers

Verwijderen van bomen

Wij zorgen voor het verwijderen van bomen op alle denkbare plaatsen, zonder schade aan andere beplantingen/ obstakels. Iedere boom vraagt om een specifieke aanpak, zo is de werkmethode bij het verwijderen van bomen vaak erg verschillend. Na het bekijken van de situatie wordt de meest efficiënte methode van verwijdering aangeboden.

Wij bieden verwijdering aan met behulp van:

Klimtechnieken

De boom wordt klimmend in delen ‘afgebroken’, waar nodig met behulp van afvang systemen om kroon delen/ hout rustig naar beneden te begeleiden. Een goede optie op moeilijk bereikbare plaatsen of bij het sparen van de onder beplanting.

Hoogwerker

De boom wordt met een hoogwerker benaderd en in delen ‘afgebroken’ Een goede optie langs wegen, maar soms ook in het terrein.

Telescoophijskraan

De boom wordt met een telescoophijskraan geheel of in delen opgetild en neergelegd op de plaats waar deze verwerkt kan worden. Een goede optie bij grotere aantallen en/ of moeilijk bereikbare bomen.

Velling

De boom wordt bij de grond afgezaagd. Dit is een goede optie als er voldoende ruimte is voor de boom om te vallen

De kapvergunning

Mocht u een boom geveld willen hebben dan moet u rekening houden met het aanvragen van een kapvergunning. Dit duurt vaak tussen 6 à 8 week. Zonder deze vergunning kan er vaak geen velling plaats vinden.

Onderhoud van de bomen

Het verzorgen van bomen bestaat voornamelijk uit het bieden van een geschikte groeiplaats en het begeleiden van de ontwikkeling. (meestal door snoei).

Begeleiding snoei

Snoei van jonge bomen tot aan de volwassen fase. Gericht op een goede ontwikkeling van de boom, mede bepaald door randvoorwaarden zoals; bebouwingen, doorrijdhoogte, enz.

Onderhoud snoei

Snoei van volwassen bomen. Gericht op handhaven of verkrijgen van stabiele/ veilige bomen. Hierbij houden we rekening met de omgeving waarin de boom staat.

Storm/kroon verankering

Een boom heeft soms een top of een arm met een slechte aanhechting. Dit wordt ook wel een plakoksel genoemd. Als deze niet tijdig onderhanden wordt genomen kan ie uitscheuren en afbreken. Om dit gevaar voor te zijn wordt de arm uitgelicht, (gesnoeid) en er wordt een verankering in geplaatst. Deze zorgt bij storm voor extra steun. Deze verankering haalt de piek belasting eruit.

Knot-, lei-, en fruitbomen snoei

Gericht op het verkrijgen/ in stand houden van specifieke cultuur vormen en/ of vrucht dracht. Bijv. dak vormen, knot bomen maar ook hagen enz.