Tuinadvies & Tuinontwerp

Als u op zoek bent naar een deskundig advies; bijv. over uw gazon, bemesting of andere aspecten omtrent de tuin kunt u hiermee bij ons terecht! Om een tuin een nieuwe indeling te kunnen geven wordt er eerst een ontwerp gemaakt. Met een goed ontwerp wordt de basis gelegd voor het aanleggen van een tuin, waaraan u jarenlang plezier beleeft. De tuin is eigenlijk een verlenging van uw huis, een stukje buiten waar u wilt kunnen relaxen en genieten.

Om tot een goed doordacht ontwerp te komen, maken we er eerst een afspraak om bij u langs te komen. Dit eerste vrijblijvende gesprek is bedoeld om uw wensen en ideeën te inventariseren. Deze zijn essentieel voor het uiteindelijke ontwerp van de tuin. Ook geeft dit ons de gelegenheid om de situatie goed in ons op te nemen.

Bij het ontwerpen van uw tuin wordt onder meer rekening gehouden vormgeving en stijl van uw woning, de woonomgeving, en de stand van de zon ten opzichte van tuin. In dit eerste gesprek worden ook de kosten van een ontwerp met u besproken. Gaat u met deze kosten akkoord dan wordt de tuin ingemeten. Als alle maten op papier staan kan er, indien nog niet aanwezig, een gratis schets gemaakt worden.

In het ontwerp combineren we onze creativiteit en professionele kennis van de tuin met uw wensen, of indien gewenst wordt er een tuinarchitect uit ons netwerk ingeschakeld. In een tweede gesprek wordt de door ons gemaakte schets besproken. Op deze schets staan alleen de basis lijnen. Indien nodig wordt de schets aangepast. Als dit naar tevredenheid gedaan is, zal er een uitgewerkt ontwerp gemaakt worden. Bij dit ontwerp kan dan een aansluitende offerte gemaakt worden.  Vervolgens kunnen we met de volgende fase beginnen: De aanleg van uw tuin.