Tuinonderhoud

Als u wilt blijven genieten van uw tuin, dan is het onderhoud erg belangrijk. Bij ons kunt u terecht voor alle voorkomende onderhoudswerkzaamheden in uw tuin.

Voor- en najaarsbeurt

Bij een voor- en najaarsbeurt wordt er door ons blad geruimd, gesnoeid, vijver schoongemaakt, gazon kanten gesneden, onkruid verwijderd en de tuin/gazon bemest. Eigenlijk alle voorkomende werkzaamheden om uw tuin weer een frisse seizoen start te geven.

Regulier onderhoud

Regulier onderhoud kan bestaan uit het onkruid vrijhouden van de borders, snoeien, hagen knippen, bemesting van de tuin, onderhoud aan vijvers, gazon maaien etc. Voor het seizoen begint zal er een gesprek plaats vinden waarin bepaald word welke werkzaamheden er uitgevoerd zullen gaan worden. Wat voor soort contract, op basis van de gewerkte uren of voor een vast bedrag per jaar. In het contract staan duidelijk de gemaakte afspraken vermeld.

Indien het onderhoud van uw tuin aan Mick’s Tuinen is uitbesteed, heeft u er geen omkijken meer naar. Wij dragen er zorg voor, dat de tuin en het terrein er altijd netjes bij ligt.

Onderhoud tijdens uw vakantie

U gaat vast op vakantie om te relaxen, uit te rusten en de dagelijkse dingen achter u te laten. Wat is er dan plezieriger als u terug komt van vakantie en u hoeft niet direct in de tuin aan de slag. Omdat wij tijdens uw vakantie er zorg voor hebben gedragen dat de tuin er netjes bij blijft liggen.

Achterstallig onderhoud

Is er een tijd minder of geen aandacht geweest voor de tuin en is het onderhoud hierdoor voor u niet meer te overzien. Dan kunnen wij hier een passende oplossing voor bieden. Door de tuin een forse snoei- onderhoudsbeurt te geven kunnen wij er weer nieuw leven in blazen. Vaak kan er van een hele grote wildernis, met de nodige tijd en energie nog een hele mooie tuin gerealiseerd worden.

Snoeien van hagen

Om een haag netjes te houden zal hij twee maal per seizoen geknipt moeten worden. Zo houdt u de haag goed in model en wordt hij mooi dicht.

Er zou geknipt moeten worden tot de oude breedte. Vaak blijf er teveel op staan. Als er bijv. 2 cm teveel per kant blijft zitten. Houd dit in dat de haag in één seizoen met 2 snoei beurten 8 cm in de breedte zal groeien. Dit resulteert op den duur in een brede/hoge uitgezakte haag.
Om dit te voorkomen hebben wij hier ook een onderhoud vorm voor gezocht. Dit houdt in; dat uw haag 2 maal per seizoen geknipt word. Er wordt van te voren telefonisch contact gezocht om de afspraak te maken. Op deze manier zal uw haag het gehele jaar er strak bijstaan.

Verticuteren van uw gazon

Verticuteren is eigenlijk een grote schoonmaakbeurt. Op elk gazon ontstaat in de loop van de tijd gazonvilt. Dit bestaat uit afgestorven planten, mos- en maairesten. Hierdoor kan er niet genoeg licht, lucht, water en voedingsstoffen bij de gras plantjes komen en verstikt het gazon. Door te verticuteren wordt de bovenste laag van het gazon doorsneden. En al het gazon vilt er uitgehaald; de grasmat wordt dan geheel gereinigd. Zo dringt er weer genoeg licht, water en voedingstoffen door en krijgen de wortels meer ruimte om te groeien. Verticuteren wordt altijd in combinatie gedaan met doorzaaien en bemesten van het gazon.